Η καλύτερη σελίδα του ορθοπεδικοσ

Κορυφαίες οδηγίες για ορθοπεδικοσ

 

Ορθοπαιδική είναι η ιατρική ειδικÏŒτητα που μελετά και θεραπεύει τις παθήσεις και τραυματικές κακÏŽσεις του μυοσκελετικού συστήματος μετά των εξαρτημάτων του. Ο πλήρης ÏŒρος είναι Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματολογία. Η Ελλάδα διαθέτει πάνω απÏŒ 1500 ορθοπεδικούς, εκπροσωπούμενους απÏŒ την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας με έτος ιδρύσεως 1949. Χάρις στη ραγδαία εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας, η Ορθοπεδική απέκτησε τεράστιο ÏŒγκο γνÏŽσεων.


Έτσι, ανεπισήμως έχουμε υποειδικÏŒτητες πλέον της Ορθοπεδικής με τα εξής αντικείμενα: Ορθοπεδική Χειρουργική της Σπονδυλικής στήλης Ορθοπεδική Χειρουργική των Παίδων (Παιδοορθοπεδική) Ορθοπεδική Χειρουργική Άκρας ΧειρÏŒς (Μικροχειρουργική) Ορθοπεδική Χειρουργική Ώμου Ορθοπεδική Χειρουργική ΑγκÏŽνος Ορθοπεδική Χειρουργική Ισχίου Ορθοπεδική Χειρουργική ΓÏŒνατος Ορθοπεδική Χειρουργική Ποδοκνημικής και ΠοδÏŒς Αρθροσκοπική Χειρουργική Ορθοπεδική των ΜεταβολικÏŽν Νοσημάτων Ορθοπεδική Νευρολογία Ορθοπεδική Χειρουργική των ΜυοσκελετικÏŽν ÎŒγκων Ορθοπεδική Χειρουργική με εφαρμογές Πληροφορικής και Ρομποτικής (βλέπε ΙατρικÏŒ λογισμικÏŒ) Ορθοπεδική Τεχνολογία Εμφυτευμάτων, ορθοπεδικÏŽν προθέσεων και εξωσκελετικÏŽν αναπηριÏŽν.


* Η δημιουργία της λέξης: Αρχικά ÏŒταν ιδρύθηκε η ιατρική ειδικÏŒτητα αυτή απÏŒ τον Γάλλο χειρουργÏŒ Nicolas Andry, το έτος 1741, σκοπÏŒς της ήταν η θεραπεία των πολεμικÏŽν τραυμάτων και αναπηριÏŽν αλλά και η αποκατάσταση των αναπηριÏŽν των παιδιÏŽν κυρίως απÏŒ πολιομυελίτιδα και νευρολογικές παραλύσεις. ορθοπεδικοσ. Ο Nicolas Andry, φιλέλληνας ων, συνέθεσε τη γαλλική λέξη orthopédie απÏŒ το "ΟΡΘΟΣ" και "ΠΑΙΔΙΟΝ" (ÏŒπως γράφει ρητά στην εισαγωγή του βιβλίου του) και ÏŒχι απÏŒ το οποιαδήποτε ρίζα -πεδ- (δάπεδο, πέδιλο, τροχοπέδηση, επιδαπέδιος αντισφαίρισις, κλπ)..

 

 

 

 


Έτσι η λέξη μεταφέρθηκε λανθασμένα απÏŒ τα Γαλλικά ως «ορθοπεδική» ως αντιδάνειο και οι γλωσσολÏŒγοι μας, αγνοÏŽντας το βιβλίο του Nicolas Andry, θεÏŽρησαν λανθασμένα ÏŒτι γράφεται με e προερχÏŒμενη απÏŒ το "ΟΡΘΩΝΩ ΕΙΣ ΤΟ ΠΕΔΟΝ" (στήνω ÏŒρθιο τον ανάπηρο στο δάπεδο). Ο καθηγ. ΘεÏŒδωρος Γαροφαλίδης γράφει: «το έτος 1741 ο Γάλλος καθηγητής ΝικÏŒλας Ανδρύ είναι ο πατήρ της λέξεως ορθοπεδική, ην σχηματίζει εκ του ελληνικού ορθÏŽς και παιδίον.

 

 

 

Ο απÏŒλυτος οδηγÏŒς για το ορθοπεδικοσ


Είναι φανερÏŒν ÏŒτι τελικά επεκράτησεν ο ÏŒρος ορθοπεδικÏŒς (με ε) ÏŒπου μαρτυρείται απÏŒ το έτος 1898 εν Ελλάδι" . ορθοπεδικοσ. * Το ιστορικÏŒ της αλλαγής: Μέχρι το έτος 1995 δεν υπήρχε ιδιαίτερο πρÏŒβλημα γραφής της λέξης Ορθοπεδική στην Ελλάδα. Σε λεξικά, βιβλία, άρθρα, ταμπέλες, κάρτες, έντυπα, παντού η λέξη γραφÏŒταν «Ορθοπεδική».


Στην ξένη βιβλιογραφία υπήρχαν και υπάρχουν ακÏŒμα δύο γραφές, διÏŒτι, άλλοτε ακολουθήθηκε η γαλλική γραφή, και άλλοτε προτιμήθηκε περισσÏŒτερη προσέγγιση προς την αρχαία ελληνική ρίζα. Στα αγγλικά η λέξη Orthopedics αποδίδεται άλλοτε με e και άλλοτε με ae: orthopaedic - pedic; orthopedics - paedics; orthopaedy, -pedy. Η γραφή ae αποδίδει τον αρχαίο δίφθογγο αι.


Στα βρετανικά αγγλικά προτιμούν τη γραφή με ae, στα αμερικανικά αγγλικά προτιμούν τη γραφή με e. Τα βρετανικά συγγράμματα κατά κανÏŒνα γράφουν orthopaedics, ÏŒπως π.χ. το βιβλίο του Graham Appley: «System of Orthopaedics and Fractures» . Στα αμερικανικά συγγράμματα έχουμε και τις δύο γραφές. Αναφέρονται μερικά παραδείγματα: Campbell’s: «Operative Orthopaedics» (Εκδοση Mosby, Νew York 1988),, Tachdjian: «Pediatric Orthopedics» (έκδοση Saunders, USA 1990),, Harry Skinner: «Current Orthopedics», Εκδοση Appletton και Lange, USA 1996, και AOOS «Update: Οrthopaedics, USA, 1987» .


Στα ιταλικά γράφεται με e: ortopedia, αφού έτσι κι αλλιÏŽς δεν θα μπορούσε να γραφτεί με ae, γιατί τÏŒτε θα διαβαζÏŒταν και [ae]. (Πετρούνιας, 1996). To έτος 1995 μετά απÏŒ ερωτήματα ξένων καθηγητÏŽν στον Έλληνα καθηγητή ΠαναγιÏŽτη Σουκάκο, σχετικά με τη σωστή ορθογραφία της λέξης στις ξένες γλÏŽσσες, αυτÏŒς μετέφερε το ερÏŽτημα διά της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) σε τρεις καθηγητές γλωσσολογίας (ΜπαμπινιÏŽτης, Πετρούνιας και Χρηστίδης).

 

 

 

Ο μεγαλύτερος οδηγÏŒς για ορθοπεδικοσ


Μετά απÏŒ αυτÏŒ το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση της ΕΕΧΟΤ ÏŒπου υπερψηφίστηκε η γραφή Ορθοπαιδική. ↑ Graham Appley και Louis Solomon, "System of Orthopaedics and Fractures", Churchill Livingstone, London , New York, 1993 Nicholas Andry (1658-1742), «Traité d’orthopédie ου l’art de prevenir et corriger dans les enfants les difformités du corps» («Πραγματεία περί ορθοπαιδίας ή η τέχνη της προλήψεως και θεραπείας των σωματικÏŽν δυσπλασιÏŽν στα παιδιά») Εγκυκλοπαίδεια Ήλιος: Ορθοπεδική ΘεÏŒδωρος Γαροφαλίδης, Ορθοπεδική, εκδÏŒσεις Παρισιάνος, Αθήναι 1969 ΓεÏŽργιος Χαρτοφυλακίδης: Επίτομη Ορθοπεδική, ΕκδÏŒσεις Παρισιάνος, Αθήνα 1981 ΠαναγιÏŽτης Συμεωνίδης: Ορθοπεδική, Θεσσαλονίκη, University Studio Press, 1984 Campbell’s: «Operative Orthopaedics», Εκδοση Mosby, Νew York 1988 Tachdjian: «Pediatric Orthopedics», έκδοση Saunders, USA 1990 Harry Skinner: «Current Orthopedics», Εκδοση Appletton και Lange, USA 1996 AOOS «Update: Οrthopaedics, USA, 1987» ΠεριοδικÏŒ ΕΕΧΟΤ: Ορθοπεδική ή Ορθοπεδική; Οι απÏŒψεις των καθηγητÏŽν γλωσσολογίας.Τεύχος 3, 1996 Σαράντος, Κωνσταντίνος.

 

 

 

 



Συµπερασµατικά µπορεί να λεχθεί ÏŒτι το θέµα δεν είναι ποιο απÏŒ τα δύο ονÏŒµατα είναι ετυµολογικά σωστÏŒ ή ποιο καλύπτει περισσÏŒτερο το αντικείµενο της Ορθοπαιδικής σήµερα. Το θέµα είναι και η απÏŒφαση της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυµατολογίας να γράψει το ÏŒνοµα «Ορθοπαιδική» µε αι, και κατά συνέπεια την αλλαγή του ΟρθοπεδικÏŒς σε ΟρθοπαιδικÏŒς, δεν σηµαίνει αλλαγή ονÏŒµατος, αλλά ÏŒπως το πρωτοσχηµÎ¬τισε ο καθηγητής N .


Θα ήταν τραγικÏŒ ένας καθηγητής απÏŒ άλλη χÏŽρα να δίνει πριν απÏŒ 260 χρÏŒνια ελληνικÏŒ ÏŒνοµα σε ένα καινούργιο κλάδο της ιατρικής τιµÏŽντας την ελληνική γλÏŽσσα ÏŒταν δεν υπήρχε ελληνικÏŒ κράτος, το ÏŒνοµα αυτÏŒ να γίνεται αποδεκτÏŒ απÏŒ τις Ορθοπαιδικές Εταιρείες ÏŒλου σχεδÏŒν του κÏŒσµου και η Ελληνική Ορθοπαιδική Εταιρεία να απεµπολεί την τιµÎ® αλλάζοντας µÏŒνο αυτή το ÏŒνοµα.“ Θεσσαλονίκη, Δεκέµβριος 2002 Παν.


Συµεωνίδης Καθηγητής – ΑκαδηµαÏŠκÏŒς (ΑΜ) ΠρÏŒεδρος του Κολεγίου Ελλήνων ΟρθοπαιδικÏŽν ΧειρουργÏŽν - ορθοπεδικοσ.

 

 

 

ορθοπεδικοσ για ανδρείκελα


Copyright © 2017 ΓεÏŽργιος Κυρ. Καρυδάκης, MD, All Rights Reserved.


 

 

 


Σημείωση: Το κείμενο που ακολουθεί ειναι γραμμένο σε απλή γλωσσα με σκοπÏŒ την πληροφÏŒρηση ασθενÏŽν για ιατρικά θέματα. Οι ιατρικοί ÏŒροι αποδίδονται και στα Αγγλικά για ευκολÏŒτερη αναζήτηση με λέξεις/κλειδιά στο διαδίκτυο Η οσφυαλγία είναι πÏŒνος που εμφανίζεται χαμηλά στην μέση και είναι με απÏŒσταση το συχνÏŒτερο ορθοπαιδικÏŒ πρÏŒβλημα. ΣχεδÏŒν ÏŒλοι οι άνθρωποι θα υποφέρουν απÏŒ οσφυαλγία σε κάποια στιγμή της ζωής τους.


 
 

 


Ο πÏŒνος της οσφυαλγίας δεν οφείλεται πάντα στα ίδια αίτια και διαφέρει πολύ ÏŒσον αφορά την έντασή και διαρκειά του απÏŒ την μια περίπτωση στην άλλη. Η οσφυÏŠκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης (ΟΜΣΣ - lumbar spine) αποτελείται απÏŒ 5 σπονδύλους τους οποίους ονομάζουμε Ο1 (ÏŒμικρον ένα - L1 lumbar one) έως και Ο5 (L5) (απÏŒ πάνω προς τα κάτω).

/>Η είναι η χειρουργική τεχνική που χρησιμοποιείται για την αντιμετÏŽπιση της στις προχωρημένες περιπτÏŽσεις ελέγξτε εδÏŽ που η συντηρητική / φαρμακευτική αγωγή δεν μπορεί να βοηθήσει. Η αρθρίτιδα του ισχίου είναι μια ασθένεια που επηρεάζει δραματικά την ποιÏŒτητα ζωής των πασχÏŒντων λÏŒγω του έντονου πÏŒνου στη περιοχή του γοφού, αρχικά μετά απÏŒ κούραση κατÏŒπιν ÏŒμως καθ' ÏŒλη τη διάρκεια της μέρας, ακÏŒμα και κατά τη νυχτερινή κατάκλιση, ενÏŽ ταυτÏŒχρονα υπάρχει και μεγάλος περιορισμÏŒς της κινητικÏŒτητας.

 

 

 

ορθοπεδικοσορθοπεδικοσ
Μέχρι σήμερα (άλλα και απÏŒ ÏŒτι φαίνεται ούτε στο άμεσο μέλλον) δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή που να θεραπεύει ή να επηρεάζει την πορεία της νÏŒσου πέρα απÏŒ τη μείωση του πÏŒνου με ÏŒλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων - ορθοπεδικοσ. ÎŒταν η συντηρητική αγωγή δεν μπορεί να προσφέρει πλέον τίποτα, οι προχωρημένες περιπτÏŽσεις αρθρίτιδας του ισχίου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με ολική αρθροπλαστική ισχίου, με αντικατάσταση δηλαδή των φθαρμένων αρθρικÏŽν επιφανειÏŽν με υλικά που ονομάζονται προθέσεις.Σήμερα αποτελεί μια απÏŒ τιςπιο αποτελεσματικές επεμβάσεις κλινικά, προσφέροντας καλή ποιÏŒτητα ζωής στους ασθενείς χωρίς πÏŒνο και φυσιολογικÏŒ εύρος κίνησης.

 

 

 

 

 

 


Σήμερα πραγματοποιούνται παγκοσμίως γύρω στο ένα εκατομμύριο το χρÏŒνο και μέχρι το 2030 ο αριθμÏŒς αυτÏŒς αναμένεται να τριπλασιασθεί. Η πρÏŽτη ολική αρθροπλαστική ισχίου έγινε στην ΕυρÏŽπη το 1960 και θεωρείται μια απÏŒ τις σημαντικÏŒτερες προÏŒδους στον τομέα της χειρουργικής. Τα τελευταία χρÏŒνια μεγάλη πρÏŒοδος έχει γίνει στη δημιουργία υλικÏŽν ανθεκτικÏŒτερων στη φθορά του χρÏŒνου με την ελπίδα ÏŒτι θα διαρκούν περισσÏŒτερο.

 

 

 

Οι βασικές αρχές του ορθοπεδικοσ


ÎŒπως σε ÏŒλους τους τομείς της χειρουργικής έτσι και στην ορθοπεδική η τάση σήμερα είναι η επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος με τη μικρÏŒτερη δυνατή βλάβη στους ανθρÏŽπινους ιστούς. ορθοπεδικοσ. Δείτε περισσÏŒτερα για την . Με αυτÏŒ τον προσανατολισμÏŒ και με βάση την εμπειρία ÏŒλων των κλασικÏŽν χειρουργικÏŽν τεχνικÏŽν ο ορθοπεδικÏŒς χειρούργος Τσουτσάνης Αθανάσιος εξειδικεύτηκε στην (Anterior Minimal Invasive Surgery) πρÏŒσθια ελαχίστης επεμβατικÏŒτητος χειρουργική στο Παρίσι και σήμερα Η είναι η πιο συχνή πάθηση του και χαρακτηρίζεται απÏŒ μια φθορά, και μετέπειτα καταστροφή, αρχικά του αρθρικού χÏŒνδρου αλλά με την πάροδο του χρÏŒνου έχουμε βλάβη και στο υποκείμενο οστÏŒ και τα πέριξ μαλακά μÏŒρια (αρθρικÏŒς θύλακος και μύες).

|

Το έξυπνο κÏŒλπο του ΧΧΧΧ που κανείς δεν συζητά

 

Η με την γυρνάει τον χρÏŒνο προς τα πίσω, χαρίζοντας μια καλή ποιÏŒτητα ζωής, με την δυνατÏŒτητα και αθλητικÏŽν δραστηριοτήτων, ÏŒπως τένις, γκολφ, κολύμπι, ποδήλατο, τρέξιμο, χορÏŒ κλπ. Οι ασθενείς, που για κάποιο λÏŒγο καθυστερούσαν να υποβληθούν σε χειρουργείο ή είχαν χειρουργηθεί στο άλλο με άλλη τεχνική, είναι συνήθως οι καλύτεροι διαφημιστές της .


Η Σκολίωση αποτελεί παραμÏŒρφωση της σπονδυλικής στήλης (ΣΣ) με κύρια χαρακτηριστικά την πλάγια κλίση και τη στροφή των σπονδύλων. Συχνά το λάβετε περισσÏŒτερες πληροφορίες βασικÏŒ πρÏŒβλημα που προκύπτει μπορεί να είναι μÏŒνο το αισθητικÏŒ (εφÏŒσον η ΣΣ δεν είναι ευθεία αλλά σαν S ή C) αλλά σε βαριές μορφές μπορεί να υπάρχουν επιπτÏŽσεις στο καρδιοαναπνευστικÏŒ σύστημα ή και στο νωτιαίο μυελÏŒ.

 

 

 

 

 



Συνηθέστερη μορφή σκολίωσης είναι η η οποία μπορεί να είναι ιδιοπαθής (στο 80% των περιπτÏŽσεων) άγνωστης αιτιολογίας συγγενής (που οφείλεται σε σκελετικές ανωμαλίες των σπονδύλων) άλλες σπανιÏŒτερες μορφές (νευρομυική κτλ) Η σκολίωση μπορεί να εμφανισθεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Η εφηβική ιδιοπαθής σκολίωση συμβαίνει μετά την ηλικία των 10 ετÏŽν και είναι ο πιο συχνÏŒς τύπος - ορθοπεδικοσ.

 

 

 

ορθοπεδικοσορθοπεδικοσ
Η ιδιο&pi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Η καλύτερη σελίδα του ορθοπεδικοσ”

Leave a Reply

Gravatar